Search Open/Close
Open/Close Header Details
Search

Αρχεία GRIB για το Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα ORC 2016

Κλιματικοί Κίνδυνοι ή Κλιματικοί Μπαμπούλες; (The Resurrection) Κλιματικοί Κίνδυνοι ή Κλιματικοί Μπαμπούλες; (The Resurrection)
Previous Article
WRF Greece και WRF Macedonia. Αριθμητική Πρόγνωση Καιρού από τον Τομέα Μετεωρολογίας και Κλιματολογίας του ΑΠΘ WRF Greece και WRF Macedonia. Αριθμητική Πρόγνωση Καιρού από τον Τομέα Μετεωρολογίας και Κλιματολογίας του ΑΠΘ
Next Article

Τα δεδομένα είναι μια προσφορά του Τομέα Μετεωρολογίας και Κλιματολογίας του ΑΠΘ

Αρχεία Πρόγνωσης

Αρχεία πρόγνωσης καιρού, από το εσωτερικό πλέγμα (D03) του μοντέλου WRF, το οποίο τρέχει με χωρική διακριτοποίηση 1.667km x 1.667km. Οι προγνώσεις του μοντέλου παρεμβάλλονται σε ένα πλέγμα 0.016 x 0.016 degrees, στην ευρύτερη περιοχή με κέντρο τον Τορωναίο Κόλπο και αποθηκεύονται σε ένα αρχείο GRIB, έτοιμα για χρήση από τα αντίστοιχα λογισμικά και εφαρμογές.

Τα συγκεκριμένα αρχεία παραχωρήθηκαν από τον Τομέα Μετεωρολογίας και Κλιματολογίας του ΑΠΘ για χρήση κατά τη διάρκεια των αγώνων ORC European Championship 2016.

Ονομασία των Αρχείων

Η ονομασία των αρχείων ακολουθεί το πρότυπο AUTH-DMC_WRF_d03_12zDDMMYY.grb, όπου:

  • DD = date of initial time
  • MM = month of initial time
  • YY = year of initial time.

Ο χρόνος αρχικοποίησης του μοντέλου (δηλαδή τα αρχικά δεδομένα) είναι στις 12:00 UTC (12z μπροστά από την ημερομηνία, στην ονομασία του αρχείου).

Στο κάθε αρχείο GRIB υπάρχουν προγνώσεις για κάθε μία ώρα από τις 12 UTC έως και τις 96 επόμενες προγνωστικές ώρες από το εσωτερικό πλέγμα του μοντέλου. Για όλα τα πεδία δίνονται στιγμιαίες τιμές πρόγνωσης, εκτός από τον υετό που δίνεται αθροιστική τιμή από τον αρχικό χρόνο έως και τον συγκεκριμένο προγνωστικό χρόνο.

ΔΩΡΕΑΝ Εφαρμογές Ανάγνωσης των Αρχείων

 

Αρχεία Πρόγνωσης

/ Author: Andreas Batsis / Number of views: 4375 / Comments: - /
Print
blog comments powered by Disqus
Back To Top